KINDERBOEKJES-OVER-AUTISME1.jpg

Kinderboeken over autisme. Een overzicht van leuke kinderboekjes over autisme.

Het is Autismeweek! Een week waarin we extra aandacht besteden aan kennis en begrip voor (kinderen met) autisme. Het thema van deze week is Jong en Aut en het belang van vroeg(h)erkenning van autisme bij jonge kinderen. Om aan te sluiten bij het thema heb ik voor jullie een overzichtje gemaakt van kinderboekjes die leuk zijn voor kinderen met autisme en kinderboeken over autisme.

Kinderboekjes voor kinderen met autisme

Deze boekjes gaan over Saartje een eekhoorntje dat graag wat duidelijkheid en structuur krijgt. De boekjes houden rekening met kinderen die autisme hebben: er is een heel duidelijk begin en eind, er zijn rustige kleuren gebruikt en er wordt duidelijke taal gebruikt.

 

Kinderboeken over kinderen met autisme

Dit is voorbeeld van een boekje dat gaat over een kind met autisme en gelezen kan worden door kinderen met autisme. (Samen) boekjes lezen over autisme zorgt voor herkenning en meer zelfkennis. Psycho-educatie voor kinderen met autisme is belangrijk voor een gezonde identiteitsontwikkeling. Daarbij is het belangrijk dat de kinderen niet alleen leren wat de ‘lastige’ kanten zijn van autisme, maar ook eigen sterke kanten leren kennen. Het lezen van kinderboeken over autisme kan daarbij helpen!

Kinderboeken voor broertjes, zusjes of vriendjes van een kind met autisme

Ook voor broertjes, zusjes of vriendjes is het fijn om boekjes te lezen over wat autisme is en hoe het is om een kindje, broertje of zussen te kennen of hebben met autisme. Wanneer er een kindje met autisme in een klas zit waar autisme niet zo bekend is, kan het ook erg waardevol zijn om boeken over autisme voor te lezen.

 

Voor een uitgebreid overzicht van boeken over autisme, heb ik de KOEKIE Boekenwinkel gemaakt. Mist er volgens jou nog een boek? Laat het weten in een berichtje hieronder! 

Veel leesplezier!

 

WhatsApp Coaching voor persoonlijke vragen!

Heb je na het lezen van de informatie op de website nog een persoonlijke vraag? Ik (Jonneke Koekhoven) maak graag tijd om samen dieper in te gaan op een situatie. Kijk voor meer informatie op de pagina over WhatsApp Coaching!

KOEKIE Autisme BegeleidingKinderboeken over autisme. Een overzicht van leuke kinderboekjes over autisme.

2 comments

Join the conversation
  • Debbie - 11 april 2017 reply

    Boekje voor kinderen zelf: Simon en zijn aspergersuperkrachten
    Boekje voor ‘brusjes’ Altijd weer wat!

  • Danielle - 10 april 2017 reply

    Fien is een vijfhoekje is een heel mooi boekje over een meisje met ass. Voor jonge lezertjes.

Join the conversation

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord met het privacybeleid van KOEKIE Autisme Begeleiding